Rödspätta- och blomkålsgratäng

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödspätta- och blomkålsgratäng

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rödspättafilé

600.0 

gram

Blomkål helt huvud

1.0 

huvud

Morot

3.0 

styck

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Grädde

5.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 703

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2813 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 544 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödspättafilé 600.0 gram 19%

Blomkål helt huvud 1.0 huvud 7%

Morot 3.0 styck 4%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Grädde 5.0 dl 64%

Ägg 2.0 styck 4%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Salt och peppar 0%

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Skrubba och skär morot i slantar. Riv västerbottenost. Halvera, kärna ur och hacka chili.
  3. Koka blomkål och morot i varsin kastrull till lagom tuggmotstånd 5-10 minuter. Häll av vattnet i ett såll och låt ånga av.
  4. Lägg ut fisk i ugnsfast form. Salta och peppra. Fördela över morot och sedan blomkål.
  5. Vispa ihop grädde, ägg, chili, salt och peppar. Häll över i formen. Strö över ost. Ställ in i ugnen cirka 25 minuter.

Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda

Liknande recept som Rödspätta- och blomkålsgratäng