Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 43

GBR (GI) / port: 0
Recept: 171 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 10%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Timjan 1.0 kruka 12%
Persilja 1.0 knippe 7%
Kryddkrasse 50.0 gram 11%
Olivolja 1.0 msk 66%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 13%
Havssalt 0%
Svartpeppar 0%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Repa alla örter. Blanda med olivolja, juice från citron, salt och peppar.
Kockens kommentar
En sallad som passar bra till skaldjur. Citron går bra att bytas ut mot vitvinsvinäger.
Fler recept inom Grönsakssallader ¤
Liknande recept som Örtsallad
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tomatsallad med rödlök, persilja och balsamvinäger
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötsur rödlök till maten
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ingefärsdoftande edamame- och äppelsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Maskrossallad med bacon eller Crottin
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ljummen sallad på mangold, trädgårdsbönor, Västervikssenap och gräddfil
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Ljummen spenatsallad med russin och mandel
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oi Muchim - kryddig koreansk gurksallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bönsallad med tomatvinägrett till mat
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lunchfrämjandet
-
Puntarelle alla romana, klassisk italiensk cikoriasallat
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan