Krämig musselsoppa under smördegstäcke

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Krämig musselsoppa under smördegstäcke

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Blåmusslor med skal

1.5 

kilo

Schalottenlök

2.0 

styck

Torrt vitt vin

4.0 

dl

Grädde

8.0 

dl

Persilja

1.0 

kruka

Smördegsplattor fryst

2.0 

styck

Äggula

1.0 

styck

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om smördegar >

 

 

Om soppor >

 

 

Om smördegar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Codorniu Selección Raventós

Mousserande torrt vitt vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 257

Kcal / portion: 1151

GBR (GI) / port: 1

Recept: 4606 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 22%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 448 gram)

Ingredienser

Visa:

Blåmusslor med skal 1.5 kilo 11%

Schalottenlök 2.0 styck 1%

Torrt vitt vin 4.0 dl 6%

Grädde 8.0 dl 63%

Persilja 1.0 kruka 0%

Smördegsplattor fryst 2.0 styck 14%

Äggula 1.0 styck 1%

Smör normalsaltat 2.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om smördegar > Äts ej

Om soppor > Äts ej

Om smördegar > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Förvärm ugnen på 225°C.
  2. Borsta och skrapa mussel­skalen rena. Knacka på öppna musslor. De som inte stänger sig kastas. Finhacka schalottenlök. Hacka persilja. Dela smördegsplattor i 2 delar och kavla ut dem.
  3. Soppa: Fräs lök i smör på medelvärme utan att bränna i en tjockbottnad kastrull. Häll på vitt vin och koka upp. Tillsätt musslor. Koka på högsta värme 4-5 minuter, tills skalen öppnar sig. Fiska upp musslorna.
  4. Tillsätt grädde till kastrullen. Koka på medelvärme tills soppan börjar tjockna, cirka 20 minuter.
  5. Ta under tiden ut musslorna från skalen. Släng de musslor som inte har öppnat sig.
  6. Smördegstäcke: Tillsätt persilja och musslor till soppan. Häll upp i ugnsfasta soppskålar. Pensla soppskålarnas kant på utsidan med äggula. Lägg över smördegen och tryck till runt kanten. Pensla degen med äggula.
  7. Baka: Ställ in skålarna i ugn cirka 10 minuter tills locket har rest sig och fått färg.

Fler recept inom Skaldjurssoppa

Liknande recept som Krämig musselsoppa under smördegstäcke