Champinjon- och färsbiff med minisparris

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Champinjon- och färsbiff med minisparris

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Nötfärs

400.0 

gram

Ströbröd

0.5 

dl

Grädde

2.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Skogschampinjoner

200.0 

gram

Tamarisoja }

2.0 

msk

Olivolja

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Grön minisparris

100.0 

gram

Smör till stekning

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 254

Kcal / portion: 555

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2219 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 21%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 218 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 400.0 gram 33%

Ströbröd 0.5 dl 5%

Grädde 2.0 dl 32%

Ägg 2.0 styck 6%

Skogschampinjoner 200.0 gram 2%

Tamarisoja } 2.0 msk 1%

Olivolja 2.0 msk 10%

Salt och svartpeppar 0%

 

Grön minisparris 100.0 gram 1%

Smör till stekning 2.0 msk 9%

Tillagning (30 min )

  1. Blanda ströbröd med grädde och låt svälla någon minut.

  2. Mixa champinjoner i en matmixer.

  3. Lägg köttfärs, ströbrödblandningen, champinjoner, soja, salt och peppar i en bunke och blanda väl. Forma till mindre biffar.

  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek cirka 2 minuter på varje sida.

  5. Stek sparris hastigt i smör.

  6. Servera med t. ex. rostad potatis.

Passar till

Stekt potatis

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Champinjon- och färsbiff med minisparris