Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 254

Kcal / portion: 555

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2219 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 21%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 400.0 gram 33%
Ströbröd 0.5 dl 5%
Grädde 2.0 dl 32%
Ägg 2.0 styck 6%
Skogschampinjoner 200.0 gram 2%
Tamarisoja } 2.0 msk 1%
Olivolja 2.0 msk 10%
Grön minisparris 100.0 gram 1%
Smör till stekning 2.0 msk 9%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Blanda ströbröd med grädde och låt svälla någon minut.
- Mixa champinjoner i en matmixer.
- Lägg köttfärs, ströbrödblandningen, champinjoner, soja, salt och peppar i en bunke och blanda väl. Forma till mindre biffar.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek cirka 2 minuter på varje sida.
- Stek sparris hastigt i smör.
- Servera med t. ex. rostad potatis.
Passar till
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Champinjon- och färsbiff med minisparris
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan