Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 206
 
    
                Kcal / portion: 492
 
    
                GBR (GI) / port: 13
Recept: 1967 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 1%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Långkornigt ris 3.0 dl 46%
Gul lök 1.0 styck 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Röda linser torkade 2.5 dl 37%
Chilipulver 1.0 tsk 0%
Ingefära mald 0.5 tsk 0%
Korianderfrö mald 1.0 tsk 0%
Kummin mald 1.0 tsk 0%
Grönsaker 400.0 gram 3%
Kock: Primus
Tillagning (30 min )
- Koka ris i dubbla mängden vatten enligt anvisning på förpackning (cirka 20 minuter).
- Skala och hacka gul lök. Skala och finhacka vitlök. Fräs (lättstek) lök och vitlök i olja på medelvärme några minuter tills löken är mjuk och glansigt (ej bränd).
- Rör ner linser och häll på vatten så att det täcker linserna med 1 cm. Koka cirka 10 minuter tills linserna är mjuka. Salta och peppra.
- Fräsa chilipulver, ingefära, koriander och kummin i lite olja i ett par minuter. Tillsätt grönsaker och/eller potatis och stek under omrörning tills de fått fin färg.Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Dal Baath är en av Nepals nationalrätter, som bland annat äts av sherpas i Himalayaregionen.
Fler recept inom Kokt grönt, grön gryta
Liknande recept som Nepalesisk Dal Baath
- 
                
                    Röd linsgryta med stark korvTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre 
- 
                
                    Kikärts- och rotfruktscurry med råris och cashewnötterTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    PumpagrytaTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Vegetarisk chili- och böngryta med citronyoghurt och myntaTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget 
- 
                
                    Gryta med matbanan, tomat och ingefäraTid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Quorn Chili, Texas styleTid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Jacob Wismar 
- 
                
                    Kikärtscurry med rotsaker och russinbasmatiTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kikärtor i korma curry och kokos med aubergine och paprikaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian 
- 
                
                    Asiatisk gryta med blomkål (vegetarisk)Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Vegetarisk julskinka av kålrotTid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                              