Sill- och färskpotatissallad till buffé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sill- och färskpotatissallad till buffé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Färskpotatis med skal

2.0 

kilo

Inlagd sill

350.0 

gram

Sockerärter

100.0 

gram

Rödlök

1.0 

st stor

Rucolasallat

50.0 

gram

Dill

1.0 

knippe

Olivolja

1.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om potatis >

 

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 290

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2904 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 276 gram)

Ingredienser

Visa:

Färskpotatis med skal 2.0 kilo 41%

Inlagd sill 350.0 gram 28%

Sockerärter 100.0 gram 1%

Rödlök 1.0 st stor 2%

Rucolasallat 50.0 gram 0%

Dill 1.0 knippe 1%

Olivolja 1.0 dl 26%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om potatis > Äts ej

Så kokas potatis > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Borsta potatisen ren och koka. Låt svalna.
  2. Skär sockeräter i tunna stavar. Skala, halvera och skiva löken.
  3. Blanda potatis, sill, sockerärter, rödlök och rucola i en stor bunke.
  4. Häll på olivoljan och pressa över citronjuice. Salta och peppra.
  5. Finhacka dill och strö över. Ställ svalt innan servering.

Kockens kommentar

En normal portion potatis som tillbehör till mat är cirka 200 gram (okokt). På en buffé bör man räkna med mera (400 gram). Totalt upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över. Rekommendation: Spara önskade bufférätter i "Mitt kök" och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Sill- och färskpotatissallad till buffé