Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 290

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2904 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Färskpotatis med skal 2.0 kilo 41%
Inlagd sill 350.0 gram 28%
Sockerärter 100.0 gram 1%
Rödlök 1.0 st stor 2%
Rucolasallat 50.0 gram 0%
Dill 1.0 knippe 1%
Olivolja 1.0 dl 26%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Kockskolan:
Om potatis > Äts ej
Så kokas potatis > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Borsta potatisen ren och koka. Låt svalna.
- Skär sockeräter i tunna stavar. Skala, halvera och skiva löken.
- Blanda potatis, sill, sockerärter, rödlök och rucola i en stor bunke.
- Häll på olivoljan och pressa över citronjuice. Salta och peppra.
- Finhacka dill och strö över. Ställ svalt innan servering.
Kockens kommentar
En normal portion potatis som tillbehör till mat är cirka 200 gram (okokt). På en buffé bör man räkna med mera (400 gram). Totalt upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över. Rekommendation: Spara önskade bufférätter i "Mitt kök" och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.
Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur
Liknande recept som Sill- och färskpotatissallad till buffé
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sallad Nicoise med tonfisk
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsallad med räkor och apelsinkesella
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Stationshusets räksallad
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatissallad med gravad lax
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Regnbågssallad med regnbågslax
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan