Kaviarströmming - strömmingslåda

Kaviarströmming - strömmingslåda

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Strömmingsfiléer

1.0 

kilo

Tubkaviar

1.5 

dl

Äggula

3.0 

styck

Dill

1.0 

knippe

Vispgrädde

2.0 

dl

Smör normalsaltat

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Läckö Slottsaquavit

Kryddat brännvin
Pris: 195 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2968 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 490 gram)

Ingredienser

Visa:

Strömmingsfiléer 1.0 kilo 36%

Tubkaviar 1.5 dl 15%

Äggula 3.0 styck 5%

Dill 1.0 knippe 1%

Vispgrädde 2.0 dl 24%

Smör normalsaltat 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 18%

Tillagning (45 min )

  1. Finhacka dill. Rensa strömming. Skär bort huvud, stjärt- och ryggfena.Smöra en ugnsfast form.

  2. Sätt ugnen på 220°C.

  3. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

  4. Blanda kaviar, äggulor och dill.

  5. Lägg strömmingen med skinnsidan nedåt. Lägg en tesked kaviarblandning på varje strömming och rulla ihop med början från stjärten. Lägg dem intill varandra i formen.

  6. Vispa grädde och blanda med resterande kaviarblandning. Bred över strömmingen. Grädda i ugn i cirka 20 minuter.

  7. Kan serveras varm eller kall.

Kockens kommentar

Strömmingslådor finns i många varianter. Passar bra som bufférätt. Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut på 7 språk av Svenska Insitutet (>klicka Receptgivare).
Fotograf: Pål Allan.

ALTERNATIV

Kräftströmming

Ansjovisströmming

Fler recept inom Fiskrätter

Liknande recept som Kaviarströmming - strömmingslåda