
Frittata med pasta och pancetta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 814

GBR (GI) / port: 20
Recept: 3257 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spagetti Barilla 400.0 gram 44%
Pancetta (rökt stekfläsk) 400.0 gram 38%
Olivolja 1.0 msk 3%
Zucchini 0.2 gram 0%
Ägg 6.0 styck 12%
Garnityr:
Rucolasallat 100.0 gram 1%
Tillbehör:
Grönsallad 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
- Skär pancetta i 2x1 cm stora bitar. Skär zucchini i ½ cm tjocka halvmånar. Vispa ägg med svartpeppar.
- Stek pancettan i olivolja tills den får fin stekyta och blir knaprig, cirka 7 minuter. Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av.
- Stek zucchini i fettet som är kvar i pannan, peppra. Lägg ner spaghetti och pancetta med zucchinin i stekpannan.
- Omelett: Knäck ägg i skål och vispa samman. Salta lätt. Häll smeten i pannan.
- Se till att frittatan inte fastnar i stekpannan. När undersidan fått färg och ägget stelnat, lägg en stor tallrik som lock och vänd upp frittatan på tallriken. Häll ner frittatan i stekpannan igen, nu på andra sidan. Stek även den sidan gyllenbrun.
- Toppa med ruccola och servera med en enkel sallad.
Kockens kommentar
Christian Campogiani: En frittata är en italiensk omelett och den här pastarätten är ett perfekt sätt att använda överbliven pasta. Det här är även en rätt som passar utmärkt att servera på buffébordet. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Frittata med pasta och pancetta
-
Fransk fylld svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig svensk svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med mexikansk bönsalsa
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med konjak (efterrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelett
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frukostfrittata - italiensk fylld omelett
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelett
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan