Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 178
    
                Kcal / portion: 215
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 2155 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 16%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kokosmjölk (-dryck) 8.0 dl 63%
Vatten 3.0 dl 0%
Limeblad 2.0 styck 0%
Citrongräs 1.0 styck 1%
Söt/sweet chilisås 1.0 dl 11%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Krossa citrongräs med skaftet på en kniv.
 - Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda cirka 20 minuter.
 - Sila och servera i små shotsglas.
 
Fler recept inom Övrig buffémat
Liknande recept som Kokossoppa med citrongräs (buffésoppa)
- 
                
                  
                
                Quesadillas med majs, tomat och bönor
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sardelltapenade
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Ägghalvor med romröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Aceiturnas - oliver
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Potatisgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Kokt potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Råstekt sparris med lardo och stekt bröd
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fraiche dillcrème (tillbehör)
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Filodegsknyten med svartris och parmesan
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 
              
              
                    