
Rigatoni med lövbiff och oregano
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 554

GBR (GI) / port: 17
Recept: 2215 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 2%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rigatoni (Barilla) 400.0 gram 64%
Lövbiff skivad 400.0 gram 21%
Körsbärstomater burk 400.0 gram 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%
Oregano torkad 1.0 tsk 0%
Salt 2.0 krm 0%
Olivolja 2.0 msk 10%
Kockskolan:
Om rörpasta > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (20 min )
- Strimla lövbiff i 2x5 cm stora bitar. Skiva vitlök tunt.
- Värm olivolja i en stekpanna. Lägg i biffen och salta. Stek biffen på hög värme tills den får fin färg på båda sidor, cirka 1-2 minuter per sida.
- Koka pasta enligt anvisningar på paketet.
- Häll i tomater, tomatpuré, vitlök och oregano i stekpannan tillsammans med biffen. Krossa sönder tomaterna i pannan. Koka ihop på hög värme, cirka 4 minuter. Salta.
- Sänk värmen till medelvärme och låt stå och puttra tills pastan är klar. Blanda ihop sås och pasta och servera genast.
Kockens kommentar
Lövbiff är en tunn skiva nötkött, vanligtvis av nötinnanlår. Läs mer, klicka på ingrediens Lövbiff.Rigatoni är formad som ett rör med vid diameter och djupa spår på utsidan och passar utmärkt i kombination med tomatsås och kött eller ugnsbakad med béchamelsås. Läs mer > Om rörpasta.
Christian Campogiani: Det här är Pizzabagarens pasta och är en gammal rätt som kommer från Neapel.
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Rigatoni med lövbiff och oregano
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani