Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 625

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2501 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Laxfilé fryst 4.0 styck 36%
Tomater 4.0 styck 3%
Ingefära 4.0 cm 1%
Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%
Mozzarella 250.0 gram 25%
Svarta bönor konserv 1.0 burk 18%
Rucolasallat 1.0 förp. 1%
Olivolja 0.5 dl 15%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt på utegrillen.
- Skala ingefära. Mixa hälften av tomaterna, ingefära och sambal oelek. Pensla på laxfiléer. Låt stå och marinera cirka 10 minuter.
- Skiva resten av tomaterna och mozzarella i 1 cm breda skivor. Skölj bönor.
- Lägg upp rucola och bönor. Varva tomat och mozzarella över.
- Grilla laxen 3 minuter på varje sida. Lägg upp ovanpå tomat och mozzarella. Ringla över olivolja. Pressa över citron och salta.
Fler recept inom Grillad och rökt fisk
Liknande recept som Grillad tomat- och ingefärsmarinerad lax
-
Brasgädda i kapprock ā la Bengt
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad regnbågslax i kapprock (foliepaket)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillad sik med citron och rosmarin, serverad med vitlöks- och kaprismajonnäs
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad gravad lax
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad strömmingssotare med aromsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fiskbullar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad havsruda
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad rödspätta i kapprock (aluminiumfolie)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad kryddfylld forell med grillade rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan