Grillad tomat- och ingefärsmarinerad lax

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad tomat- och ingefärsmarinerad lax

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé fryst

4.0 

styck

Tomater

4.0 

styck

Ingefära

4.0 

cm

Sambal oelekpasta }

0.5 

tsk

Mozzarella

250.0 

gram

Svarta bönor konserv

1.0 

burk

Rucolasallat

1.0 

förp.

Olivolja

0.5 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 625

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2501 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 426 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé fryst 4.0 styck 36%

Tomater 4.0 styck 3%

Ingefära 4.0 cm 1%

Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%

Mozzarella 250.0 gram 25%

Svarta bönor konserv 1.0 burk 18%

Rucolasallat 1.0 förp. 1%

Olivolja 0.5 dl 15%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Salt 0%

Tillagning (25 min )

  1. Sätt på utegrillen.
  2. Skala ingefära. Mixa hälften av tomaterna, ingefära och sambal oelek. Pensla på laxfiléer. Låt stå och marinera cirka 10 minuter.
  3. Skiva resten av tomaterna och mozzarella i 1 cm breda skivor. Skölj bönor.
  4. Lägg upp rucola och bönor. Varva tomat och mozzarella över.
  5. Grilla laxen 3 minuter på varje sida. Lägg upp ovanpå tomat och mozzarella. Ringla över olivolja. Pressa över citron och salta.

Fler recept inom Grillad och rökt fisk

Liknande recept som Grillad tomat- och ingefärsmarinerad lax