
Grekisk sill
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 165

GBR (GI) / port: 0
Recept: 992 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
5-minuterssill (ABBA) } 420.0 gram 40%
Körsbärstomater 3.0 styck 1%
Gurka 0.3 styck 2%
Fetaost 100.0 gram 30%
Paprika röd 0.5 styck 2%
Oliver svarta kalamata 1.0 dl 4%
Tzatziki:
Crème fraiche lätt 1.0 dl 16%
Gurka 5.0 cm 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Skapat av: Abba
Tillagning (15 min )
- Tzatziki: Riv gurka. Mosa vitlök. Blanda alla ingredienser till tzatzikin.
- Klyfta tomat. Skiva gurka. Tärna fetaost. Ansa och finhacka paprika. Skär upp sillen.
- Lägg upp tomat, gurka, feta, paprika och oliver. Blanda sill med tzatziki. Lägg upp med grönsakerna. Garnera med lite riven gurka.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Grekisk sill
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: