Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 659

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2635 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 12%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfilé 1.0 styck 23%
Matolja 1.0 msk 5%
Gratäng:
Potatis 0.8 kilo 20%
Grädde 3.0 dl 41%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Gratängost 17% fett 100.0 gram 11%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Gratäng: Skala och skiva potatis. Sprid ut potatisen i en ugnsfast form. Pressa över vitlök. Salta och peppra. Häll över grädde. Strö över riven ost. Ställ in i ugnen.
- Filé: Putsa köttet. Torka av. Smörj in filén med matolja, salta och peppra runtom. Stick in en stektermometer till mitten på köttet så att så mycket som möjligt av stickan är inne i köttet.
- Lägg i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen bredvid potatisgratängen. Filén är klar vid 62-65°C, efter cirka 30 minuter. Ta ut köttet och låt vila 10 minuter.
- Höj ugnen till 250°C och grädda gratängen ytterligare cirka 10 minuter.
- Skär upp köttet och servera med potatisgratäng, sallad och eventuellt en sås.
Kockens kommentar
Portionsvikt på 300 gram är en lätt måltid.Passar till
Fler recept inom Fläskfile i ugn
Liknande recept som Ugnstekt fläskfilé med potatisgratäng
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskfilé med svartrot och äpple
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Yoghurtmarinerad fläskfilé med bakad sötpotatis och vitlökssmör
Tid: 45 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med vitlökssmör och råstekt potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad fläskytterfilé med bakade äpplen
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskfilé med aubergine och tomatsalsa
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chèvregratinerad fläskfilé med äpple
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Parmainlindad fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt fläskfilé med katrinplommonsås
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconinlindad fläskfilé med svarta bönor och gorgonzola
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan