Våfflor med fetaost och nektarin (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Våfflor med fetaost och nektarin (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal hjärtan: 40

Våffla färdiggräddad

8.0 

styck

Vaniljsocker

1.5 

tsk

Nektarin färsk

2.0 

styck

Fetaost

150.0 

gram

Rödlök

0.5 

styck

Koriander färskhackad

0.5 

msk

Olivolja

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 105

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4203 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 46 gram)

Ingredienser

Visa:

Våffla färdiggräddad 8.0 styck 74%

Vaniljsocker 1.5 tsk 0%

Nektarin färsk 2.0 styck 5%

Fetaost 150.0 gram 11%

Rödlök 0.5 styck 1%

Koriander färskhackad 0.5 msk 0%

Olivolja 0.5 dl 9%

 

Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

Våffeljärn > Äts ej

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Tillaga våfflor enligt separat recept. Tillsätt vaniljsocker i smeten. Klassiska våfflor med jäst rekommenderas. Tilläggstid en timme.
  2. Kärna ur och skär nektarin i småbitar. Skala och finhacka rödlök. Smula fetaost.
  3. Blanda nektarin, rödlök, feta, olivolja och koriander i en bunke.
  4. Lägg en klick på varje våffelhjärta.

Kockens kommentar

Våfflor tillagade med jäst (länk nedan) är frasiga även efter att de kallnat, men tar längre tid att tillaga än bakpulvervåfflor. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.

Passar till

Klassiska våfflor med jäst

Klassiska våfflor med bakpulver

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Våfflor med fetaost och nektarin (plockmat)