Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 105

GBR (GI) / port: 3
Recept: 4203 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Våffla färdiggräddad 8.0 styck 74%
Vaniljsocker 1.5 tsk 0%
Nektarin färsk 2.0 styck 5%
Fetaost 150.0 gram 11%
Rödlök 0.5 styck 1%
Koriander färskhackad 0.5 msk 0%
Olivolja 0.5 dl 9%
Kockskolan:
Så lagas våfflor > Äts ej
Våffeljärn > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Tillaga våfflor enligt separat recept. Tillsätt vaniljsocker i smeten. Klassiska våfflor med jäst rekommenderas. Tilläggstid en timme.
- Kärna ur och skär nektarin i småbitar. Skala och finhacka rödlök. Smula fetaost.
- Blanda nektarin, rödlök, feta, olivolja och koriander i en bunke.
- Lägg en klick på varje våffelhjärta.
Kockens kommentar
Våfflor tillagade med jäst (länk nedan) är frasiga även efter att de kallnat, men tar längre tid att tillaga än bakpulvervåfflor. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.Passar till
Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Våfflor med fetaost och nektarin (plockmat)
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan