Våfflor med räkor och tångkaviar (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Våfflor med räkor och tångkaviar (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal hjärtan: 40

Våffla färdiggräddad

8.0 

styck

Creme fraiche

2.0 

dl

Tångkaviar svart }

100.0 

gram

el. stenbitsrom

 

 

Räkor med skal

500.0 

gram

Dill

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 231

Kcal / portion: 101

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4040 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 44 gram)

Ingredienser

Visa:

Våffla färdiggräddad 8.0 styck 77%

Creme fraiche 2.0 dl 16%

Tångkaviar svart } 100.0 gram 0%

el. stenbitsrom 0%

Räkor med skal 500.0 gram 7%

Dill 0%

 

Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

Våffeljärn > Äts ej

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Tillaga våfflor enligt separat recept. Klassiska våfflor med jäst rekommenderas. Tilläggstid en timme.
  2. Dela våfflorna i hjärtan.
  3. Skala räkor.
  4. Blanda crème fraiche med kaviar.
  5. Lägg en klick romröra på varje hjärta. Toppa med räkor. Garnera med dill.

Kockens kommentar

Våfflor tillagade med jäst (länk nedan) är frasiga även efter att de kallnat, men tar längre tid att tillaga än bakpulvervåfflor. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.

Tillhörande recept

Klassiska våfflor med jäst

Klassiska väfflor med bakpulver

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Våfflor med räkor och tångkaviar (plockmat)