Kycklinggryta med senapsgräddsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kycklinggryta med senapsgräddsås

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Grädde

3.0 

dl

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

Dijonsenap ¤

2.0 

msk

Gräslök

1.0 

knippe

Zucchini

0.5 

styck

Potatis

0.8 

kilo

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas höns, kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

A Christmann Riesling

Torrt friskt vitt vin
Pris: 119 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 721

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2885 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 11%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 411 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 33%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Grädde 3.0 dl 37%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 1%

Dijonsenap ¤ 2.0 msk 1%

Gräslök 1.0 knippe 0%

Zucchini 0.5 styck 1%

Potatis 0.8 kilo 19%

Smör till stekning 2.0 msk 7%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så kokas höns, kyckling > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Koka potatis.
  2. Skala och hacka vitlök fint. Bryn kyckling i smör i en stekpanna.
  3. Blanda grädde, kycklingfond, senap, vitlök och gräslök i en vid panna. Koka upp.
  4. Lägg i kycklingen. Salta och peppra. Låt koka under lock cirka 10 minuter.
  5. Halvera zucchini på längden och skiva tunt. Sprid zucchinin över kycklingen och låt bli varmt.

Kockens kommentar

 Höns (= höna, tupp, kyckling) får segt kött med ökad ålder. Upp till ett års ålder kan den kokas kort tid (<1 timme). Därefter bör den långkokas och över två års ålder lämpar den sig bäst till buljongkokning. Läs mer > Så kokas höns, kyckling.

Alternativ

Kokt kyckling i dillsås

Dillkykling i sötsur sås

Fler recept inom Kokt höna, kyckling ¤

Liknande recept som Kycklinggryta med senapsgräddsås