Farfalle integrale med salsiccia och valnötter

Farfalle integrale med salsiccia och valnötter

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Farfalle Integrale Barilla }

400.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Salsiccia }

400.0 

gram

Valnötskärnor

100.0 

gram

Kronärtskockshjärtan i olja }

200.0 

gram

Bladpersilja

5.0 

stjälkar

Vitlök torkad

0.5 

klyfta

Soltorkade tomater i olja avrunnet

8.0 

styck

Grädde

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om dekorativ pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Melini Chianti Pian del Masso

Mjukt rött vin
Pris: 72 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 1238

GBR (GI) / port: 12

Recept: 4950 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 17%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 494 gram)

Ingredienser

Visa:

Farfalle Integrale Barilla } 400.0 gram 26%

Smör normalsaltat 50.0 gram 7%

Salsiccia } 400.0 gram 22%

Valnötskärnor 100.0 gram 14%

Kronärtskockshjärtan i olja } 200.0 gram 7%

Bladpersilja 5.0 stjälkar 0%

Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%

Soltorkade tomater i olja avrunnet 8.0 styck 2%

Grädde 3.0 dl 22%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om dekorativ pasta > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skär salsiccia-korven i 3 cm långa bitar. Grovhacka persilja. Skiva vitlök. Strimla soltorkad tomat tunt.
  2. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  3. Smält smör, stek salsiccian ett par minuter. Lägg i valnötter och stek klart, cirka 5 minuter.
  4. Använd en annan stekpanna och lägg ner bladpersilja och kronärtskockshjärta med sin olja. Stek tills kronärtskockorna fått fin färg, cirka 4 minuter. Lägg i vitlök. Stek ytterligare en minut.
  5. Tillsätt soltorkade tomater i salsicciablandningen och häll på grädde. Koka upp och låt koka cirka 3 minuter.
  6. Dela kronärtskockorna på hälften och blanda ner i salsicciablandningen. Blanda pasta med salsiccian och kronärtskockorna.

Kockens kommentar

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är en klassisk romersk rätt som jag lärt mig av min pappa som växte upp i Rom. Eftersom rätten innehåller många ingredienser använder jag mindre grädde, vilket ger den en fin krämighet utan att den känns stabbig.

Farfalle är en fjärilsformad pasta med tunna kanter och en mer robust mitt. Integrale = fullkorn. Farfalle kombineras med fördel med lätta såser, gärna med fisk eller helt vegetarisk. Läs mer > Om dekorativ pasta.

Fler recept inom Pasta med kött

Liknande recept som Farfalle integrale med salsiccia och valnötter