
Farfalle integrale med salsiccia och valnötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 1238

GBR (GI) / port: 12
Recept: 4950 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 17%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Farfalle Integrale Barilla } 400.0 gram 26%
Smör normalsaltat 50.0 gram 7%
Salsiccia } 400.0 gram 22%
Valnötskärnor 100.0 gram 14%
Kronärtskockshjärtan i olja } 200.0 gram 7%
Bladpersilja 5.0 stjälkar 0%
Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%
Soltorkade tomater i olja avrunnet 8.0 styck 2%
Grädde 3.0 dl 22%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om dekorativ pasta > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (25 min )
- Skär salsiccia-korven i 3 cm långa bitar. Grovhacka persilja. Skiva vitlök. Strimla soltorkad tomat tunt.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Smält smör, stek salsiccian ett par minuter. Lägg i valnötter och stek klart, cirka 5 minuter.
- Använd en annan stekpanna och lägg ner bladpersilja och kronärtskockshjärta med sin olja. Stek tills kronärtskockorna fått fin färg, cirka 4 minuter. Lägg i vitlök. Stek ytterligare en minut.
- Tillsätt soltorkade tomater i salsicciablandningen och häll på grädde. Koka upp och låt koka cirka 3 minuter.
- Dela kronärtskockorna på hälften och blanda ner i salsicciablandningen. Blanda pasta med salsiccian och kronärtskockorna.
Kockens kommentar
Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är en klassisk romersk rätt som jag lärt mig av min pappa som växte upp i Rom. Eftersom rätten innehåller många ingredienser använder jag mindre grädde, vilket ger den en fin krämighet utan att den känns stabbig.Farfalle är en fjärilsformad pasta med tunna kanter och en mer robust mitt. Integrale = fullkorn. Farfalle kombineras med fördel med lätta såser, gärna med fisk eller helt vegetarisk. Läs mer > Om dekorativ pasta.
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Farfalle integrale med salsiccia och valnötter
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani