Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 44

Kcal / portion: 262

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1049 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grön sparris färsk 1.0 kilo 24%
Salladslök 4.0 styck 2%
Torrt vitt vin 2.0 dl 13%
Lantbuljong ekologisk 2.0 msk 4%
Vatten 1.0 liter 0%
Koriander färsk 2.0 krukor 1%
Pilgrimsmusslor med skal 4.0 styck 5%
Smör till stekning 2.0 msk 18%
Olivolja till stekning 2.0 msk 21%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Ansa sparris och skär ner till 1 cm stora bitar. Grovhacka salladslök.
- Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs sparris och salladslök någon minut.
- Slå på vin, vatten och buljong. Låt småputtra cirka 10 minuter.
- Grovhacka koriander och lägg i kastrullen. Mixa med mixerstav. Salta och peppra.
- Hetta upp smör i en stekpanna. Salta och peppra pilgrimsmusslor. Stek på halvhög värme cirka en halv minut på varje sida.
- Serveringsförslag: Trä pilgrimsmussla på rosenstjälk. Lägg över soppskålen.
Passar till
Fler recept inom Varm förrättssoppa
Liknande recept som Sparrissoppa (förrätt)
-
Consommé, klar/klarad buljong
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé Julienne, Consommé Brunois - klar grönsakssoppa
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé ā la Royale, klar soppa med fin äggstanning
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hummersoppa (förrätt)
Tid: 14 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skummig lök- och fänkålssoppa med lax, smaksatt med saffran (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fisk- och räksoppa (förrätt)
Tid: 15 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fin hönsbuljongsoppa, förrätt
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Havsbondens soppa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Japansk misosoppa (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan