Sparrissoppa (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sparrissoppa (förrätt)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Grön sparris färsk

1.0 

kilo

Salladslök

4.0 

styck

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Lantbuljong ekologisk

2.0 

msk

el. grönsaksfond konc.

 

 

Vatten

1.0 

liter

Koriander färsk

2.0 

krukor

Pilgrimsmusslor med skal

4.0 

styck

Smör till stekning

2.0 

msk

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rotari Rosé

Mousserat torrt rosévin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 44

Kcal / portion: 262

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1049 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 2%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 597 gram)

Ingredienser

Visa:

Grön sparris färsk 1.0 kilo 24%

Salladslök 4.0 styck 2%

Torrt vitt vin 2.0 dl 13%

Lantbuljong ekologisk 2.0 msk 4%

el. grönsaksfond konc. 0%

Vatten 1.0 liter 0%

Koriander färsk 2.0 krukor 1%

Pilgrimsmusslor med skal 4.0 styck 5%

Smör till stekning 2.0 msk 18%

Olivolja till stekning 2.0 msk 21%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Ansa sparris och skär ner till 1 cm stora bitar. Grovhacka salladslök.

  2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs sparris och salladslök någon minut.

  3. Slå på vin, vatten och buljong. Låt småputtra cirka 10 minuter.

  4. Grovhacka koriander och lägg i kastrullen. Mixa med mixerstav. Salta och peppra.

  5. Hetta upp smör i en stekpanna. Salta och peppra pilgrimsmusslor. Stek på halvhög värme cirka en halv minut på varje sida.

  6. Serveringsförslag: Trä pilgrimsmussla på rosenstjälk. Lägg över soppskålen.

Passar till

Kronärtskocka

Fler recept inom Varm förrättssoppa

Liknande recept som Sparrissoppa (förrätt)