Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 884

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3536 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 9%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Broccoli fryst 1.0 kilo 7%
Grädde 2.0 dl 20%
Lantbuljong ekologisk 2.0 msk 1%
Vatten 1.0 liter 0%
Chorizokorv svensk 4.0 styck 51%
Parmesan 100.0 gram 10%
Solrosfrön 2.0 msk 1%
Persilja grovhackad 1.0 msk 0%
Purjolök 10.0 cm 1%
Tillbehör:
Surdegsbröd 4.0 skivor 15%
Färskost 200.0 gram 16%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Lägg broccoli i en tjockbottnad kastrull. Slå på vatten så att det täcker. Häll i lantbuljong och grädde. Koka upp. Mixa med mixerstav.
- Skiva chorizo tunt. Lägg i soppan. Låt sjuda i 5 minuter. Salta och peppra.
- Riv parmesan grovt. Grovhacka persilja. Skölj och finstrimla purjolök. Strö parmesan, solrosfrön, purjolök och persilja över soppan innan servering.
- Servera med bröd och färskost.
Passar till
Fler recept inom Köttsoppa
Liknande recept som Broccolisoppa med chorizo
-
Klassisk köttsoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Skotsk lammsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Borsch/borsjtj - ukrainsk/rysk rödbetssoppa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk oxsvanssoppa
Tid: 4 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltsoppa av köttrester
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvanssoppa med vitlökskrutonger
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolisoppa med chorizo
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Brynt kålsoppa med frikadeller
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan