Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Torskfilé

600.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Vetemjöl

2.0 

msk

Mjölk

5.0 

dl

Kokspad från grytan

1.0 

dl

Fiskbuljongtärning

1.0 

styck

Vatten

5.0 

dl

Persilja grovhackad

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Gröna ärter frysta

250.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så kokas fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Quintay Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 501

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2002 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 539 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 600.0 gram 23%

Ägg 2.0 styck 6%

Smör normalsaltat 3.0 msk 14%

Vetemjöl 2.0 msk 3%

Mjölk 5.0 dl 15%

Kokspad från grytan 1.0 dl 0%

Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%

Vatten 5.0 dl Äts ej

Persilja grovhackad 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 27%

Gröna ärter frysta 250.0 gram 9%

 

Kockskolan:

Så kokas fisk > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatis.
  2. Hårdkoka ägg, 8-10 minuter. Låt svalna i kallt vatten. Skala och hacka äggen. Det går bra att använda en äggskärare.
  3. Sås: Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner mjöl. Tillsätt mjölk lite i taget. Vispa till en jämn smet mellan varven. Låt puttra långsamt cirka 5 minuter. Späd med buljong från fiskkoket. Tillsätt hackade ägg. Håll varm.
  4. Koka upp ärter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet i en sil.
  5. Koka upp vatten med buljongtärning. Lägg ner fisk. Koka i 5 minuter. Ta upp fisk med hålslev.
  6. Servera och garnera gärna med hackad persilja. 

Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar

Liknande recept som Torsk med äggsås