
Grekisk sallad med quorn
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 766

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3066 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 8%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Quorn 300.0 gram 10%
Pasta torr 3.0 dl 18%
Tomater 2.0 styck 1%
Gurka 0.5 styck 1%
Sallat 100.0 gram 0%
Fetaost 200.0 gram 19%
Oliver gröna el. svarta 2.0 dl 8%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 3.0 msk 11%
Mynta färskhackad 1.0 dl 0%
Matolja till stekning 2.0 msk 8%
Tillbehör:
Bröd t.ex. baguette 1.0 styck 22%
Kock: Jacob Wismar
Uppdragsgivare: Quorn
Tillagning (15 min )
- Koka pasta enligt anvisningar på paketet. Låt svalna.
- Bryn quornbitarna gyllenbruna. Salta och peppra.
- Skär tomat, gurka och sallat i önskad form. Vänd ner pastan i grönsakerna och blanda i oliver, feaost och quornbitar.
- Häll över olivolja, juice från citron och hackad mynta. Servera med nymalen svartpeppar.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Grekisk sallad med quorn
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon