Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 507

Kcal / portion: 646

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2585 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 54%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Senap skånsk 2.0 msk 2%
Äggula 1.0 styck 2%
Apelsin hel 1.0 styck 3%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Äppelcidervinäger 1.0 msk 0%
Rapsolja neutral 3.0 dl 92%
Kock: Carina Brydling
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (15 min )
- Riv skal på apelsin.
- Blanda ihop senap, äggula, skal av apelsin, timjan och äppelcidervinäger.
- Droppa i rapsolja under kraftig vispning till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Denna majonäs passar väl till julbordets inkokta eller varmrökta lax.
Fler recept inom Tillbehör på julbordet
Liknande recept som Senapsmajonnäs till laxen
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stark söt senap med smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brännvinsost
Tid: 5 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk halländsk grönkål - långkål
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senap med pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinsenap med kaffe
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Koka potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad grönkål - långkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödbetssallad
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan