Senapsmajonnäs till laxen

Foto: Per Erik Berglund

Senapsmajonnäs till laxen

Lägg till ingredienser

Sats dl: 4

Senap skånsk

2.0 

msk

Äggula

1.0 

styck

Apelsin hel

1.0 

styck

Timjan torkad

1.0 

tsk

Äppelcidervinäger

1.0 

msk

Rapsolja neutral

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 507

Kcal / portion: 646

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2585 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 54%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 127 gram)

Ingredienser

Visa:

Senap skånsk 2.0 msk 2%

Äggula 1.0 styck 2%

Apelsin hel 1.0 styck 3%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Äppelcidervinäger 1.0 msk 0%

Rapsolja neutral 3.0 dl 92%

Tillagning (15 min )

  1. Riv skal på apelsin.

  2. Blanda ihop senap, äggula, skal av apelsin, timjan och äppelcidervinäger.

  3. Droppa i rapsolja under kraftig vispning till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Denna majonäs passar väl till julbordets inkokta eller varmrökta lax.

Fler recept inom Tillbehör på julbordet

Liknande recept som Senapsmajonnäs till laxen