Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 212

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1695 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 14%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Rödkål ansad 400.0 gram 7%
Russin 2.0 dl 20%
Apelsin hel 1.0 styck 5%
Valnötskärnor 100.0 gram 39%
Olivolja 2.0 msk 13%
Smör till stekning 2.0 msk 11%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Strimla rödkål tunt. Riv skal från apelsin. Grovhacka valnötter. Blanda alla ingredienserna.
- Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna.
- Stek salladen i omgångar på medellåg värme tills kålen mjuknat. Salta lätt.
Fler recept inom Tillbehör på julbordet
Liknande recept som Rödkålssallad med valnötter (tillbehör)
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stark söt senap med smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brännvinsost
Tid: 5 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk halländsk grönkål - långkål
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senap med pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Apelsinsenap med kaffe
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Koka potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad grönkål - långkål
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rödbetssallad
Tid: 10 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan