Rödkålssallad med valnötter (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödkålssallad med valnötter (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Rödkål ansad

400.0 

gram

Russin

2.0 

dl

Apelsin hel

1.0 

styck

Valnötskärnor

100.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 212

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1695 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 14%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 97 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödkål ansad 400.0 gram 7%

Russin 2.0 dl 20%

Apelsin hel 1.0 styck 5%

Valnötskärnor 100.0 gram 39%

Olivolja 2.0 msk 13%

Smör till stekning 2.0 msk 11%

Salt 0%

Tillagning (30 min )

  1. Strimla rödkål tunt. Riv skal från apelsin. Grovhacka valnötter. Blanda alla ingredienserna.

  2. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna.

  3. Stek salladen i omgångar på medellåg värme tills kålen mjuknat. Salta lätt.

Fler recept inom Tillbehör på julbordet

Liknande recept som Rödkålssallad med valnötter (tillbehör)