
Farfalle med lax och rosésallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 192

Kcal / portion: 850

GBR (GI) / port: 17
Recept: 3398 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Farfalle (Barilla) 400.0 gram 42%
Olivolja 2.0 msk 7%
Lax kallrökt 400.0 gram 25%
Citronskal rivet 1.0 tsk 0%
Citronjuice 0.5 msk 0%
Rosésallat 100.0 gram 0%
Torrt vitt vin 2.0 dl 4%
Grädde 2.0 dl 21%
Fiskfond koncentrerad 0.5 msk 1%
Kockskolan:
Om dekorativ pasta > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (20 min )
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
- Strimla laxen. Riv och pressa citronen. Strimla salladen. Lämna lite lax och citronskal till garneringen.
- Börja laga såsen när du lägger i pastan. Bryn laxen 1 minut så att smakerna frigörs. Tillsätt citronskal, citronjuice, rosésallat, vitt vin, grädde och fiskfond. Koka ihop i 4-5 minuter.
- Vänd ner pastan i såsen. Lägg upp och garnera lax och citronskal.
Kockens kommentar
Det här receptet kommer från Treviso i norra Italien där man använder mycket raddicchio (rosésallad) i maten. Det är en gräddbaserad pasta där sötman från grädden och den kallrökta laxen gör sig väldigt bra med beskheten från salladen. Till såsen har jag valt att använda Farfalle som passar utmärkt till gräddsåser, särskilt av mer rinnig karaktär, säger Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet.Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur
Liknande recept som Farfalle med lax och rosésallad
-
Lättaste pastan
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Pasta pescatora, pasta med havets frukter
Tid: 55 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gnudi (klimp) - italiensk naken präststrypare av ricotta och spenat
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Laxpasta med apelsinräkor
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bavette Pescatrice, fiskarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Havspenne med lax och parmaskinka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan