
Fusilli Contadina - bondmorans pasta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 486

GBR (GI) / port: 20
Recept: 1943 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fusilli fullkorspasta (Barilla) 400.0 gram 74%
Champinjoner 250.0 gram 3%
Karljohansvamp (torkad) 75.0 gram %
Olivolja 0.5 dl 19%
Kajennpepparpulver 2.0 krm 0%
Bladpersilja 3.0 kvistar 0%
Torrt vitt vin 1.0 dl 4%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Salt 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om spiralpasta > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (20 min )
- Blötlägg den torkade svampen i en skål med varmt vatten.
- Värm olivoljan i en stekpanna. Hacka vitlöken och lägg i pannan tillsammans med kajennpeppar. Fräs en liten stund.
- Dela champinjonerna i fjärdedelar. Ta upp den uppblötta karljohanssvampen och lägg i pannan tillsammans med lite av vattnet de blötts upp i. Tillsätt champinjonerna och grovhackad bladpersilja. Häll på vinet. Låt såsen koka ihop på låg medelvärme.
- Koka fusillin enligt anvisningar på paketet, men ta upp pastan 1.5 minut innan koktidens slut. Spara pastavattnet.
- Vänd ner fusillin i svampblandningen, och tillsätt 1 dl av pastavattnet för att låta stärkelsen i vattnet hjälpa såsen att bli krämig. Värm upp pastan med såsen och koka ihop snabbt. Salta efter smak. Lägg upp och garnera med hackad bladpersilja.
Kockens kommentar
Fusilli Contadina betyder Bondmorans pasta och är en pastarätt som lämpar sig perfekt på hösten när det är svampsäsong. Den äts främst i Toscana i nordöstra Italien där man odlar Italiens bästa karljohanssvamp.Smaken av vitlök och kajennpeppar ger pastarätten extra sting och fusillin passar utmärkt till den här rätten eftersom dess spiraler fångar upp olivoljan och bitarna av svampen perfekt. Genom att använda fullkornspasta blir det även ett hälsosammare alternativ, säger Christian Campogiani.
Fler recept inom Pasta helt enkelt
Liknande recept som Fusilli Contadina - bondmorans pasta
-
Hemlagad färsk pasta
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Maestosissime fettuccine all Alfredo (fettucini al burro), klassisk smörpasta
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Alfredo Di Lelio
-
Gräddig tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Linguine con pesto alla Genovese, pestopasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette med tre sorters pesto
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Medelhavspasta med sardeller och kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tortellini med smör och salvia
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani