Salviastekt fläskfilé med fikon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Salviastekt fläskfilé med fikon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

600.0 

gram

Olivolja

0.5 

dl

Salvia färsk

1.0 

kruka

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Fikon färska

4.0 

styck

Pecorino ost 31%

150.0 

gram

Balsamvinäger röd }

0.5 

msk

Blandsallat

160.0 

gram

Oliver gröna avrunna

1.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Reserve du Vieux Noir Malbec

Kryddigt rött vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 622

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2488 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 9%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 343 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 600.0 gram 25%

Olivolja 0.5 dl 15%

Salvia färsk 1.0 kruka 0%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Fikon färska 4.0 styck 5%

Pecorino ost 31% 150.0 gram 23%

Balsamvinäger röd } 0.5 msk 0%

Blandsallat 160.0 gram 1%

Oliver gröna avrunna 1.0 dl 5%

 

Tillbehör:

Vitt matbröd 8.0 skivor 25%

Tillagning (30 min )

  1. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Skär den i smala skivor. Salta och peppra. Grovhacka salvia. Skala och skiva vitlöken tunt.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i vitlök och salvia. Fräs i cirka 10 sekunder.
  3. Lägg i fläskfiléskivor och stek dem i 20 sekunder på var sida.
  4. Skär fikonen i klyftor och lägg i pannan. Dra av pannan från värmen.
  5. Lägg upp sallat på ett fat. Ringla över balsamvinäger. Lägg på fläskfilén med fikon och oliver. Hyvla över pecorino.

Alternativ

Parmalindad fläskfilé

Kantarellbakad fläskfilé

Chèvrebakad fläskfilé

Fler recept inom Pannstekt, wokad fläskfilé

Liknande recept som Salviastekt fläskfilé med fikon