Saftiga tomat- och chilimarinerade räkor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saftiga tomat- och chilimarinerade räkor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor med skal

1.0 

kilo

Olivolja

1.0 

dl

Vitlök torkad

5.0 

klyftor

Chilifrukt grön

1.0 

styck

Tomater hackade

400.0 

gram

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Lime färskpressad

1.0 

styck

Salladslök

4.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 564

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2255 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 393 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor med skal 1.0 kilo 24%

Olivolja 1.0 dl 33%

Vitlök torkad 5.0 klyftor 2%

Chilifrukt grön 1.0 styck 0%

Tomater hackade 400.0 gram 3%

Torrt vitt vin 2.0 dl 6%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Salladslök 4.0 styck 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 30%

Tillagning (20 min )

  1. Skala och hacka vitlök. Kärna ur chilifrukten och skiva tunt. Finhacka tomater. Finskär salladslök.
  2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i vitlök och chili. Fräs i 10 sekunder.
  3. Tillsätt räkor med skal och fräs i 10 sekunder.
  4. Tillsätt tomathack och vitt vin. Pressa över limejuice. Peppra och salta lätt. Ta av från plattan, lägg upp. Strö över salladslök.

Kockens kommentar

Receptetet är med oskalade räker vilket blir lite pilligt och kladdigt för gästerna. Ett alternativ är att skala räkorna i förväg.

Fler recept inom Räkor ¤

Liknande recept som Saftiga tomat- och chilimarinerade räkor