Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 239

GBR (GI) / port: 1
Recept: 957 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ostronskivling färsk 500.0 gram 16%
Zucchini 2.0 styck 11%
Tahinipasta färdig } 3.0 msk 35%
Smör normalsaltat 3.0 msk 30%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 5%
Rucolasallat 50.0 gram 1%
Parmesan till garnering 2.0 msk 5%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Dela svampen, grovskär om den är större.
Skiva zucchinin på längden med osthyvel.
Riv parmesanost. - Hetta upp en torr stekpanna och stek svampen torr tills all vätska dunstat.
- Smält smör med tahini.
Slå den över svampen. - Vänd ner zucchinin i svamppannan.
Låt steka någon minut. - Lägg sallad på fat och toppa med svampzucchini. Pressa över citronjuice.
Salta och peppra. Strö över parmesan.
Kockens kommentar
Tahini är en oljerik sesampasta från Mellanöstern. Tahini kan man ibland hitta i svenska butiker. Smaken varierar mellan olika sorter. Pastan måste spädas med lite vatten och smaksätts gärna med citron och vitlök. Man kan också göra egen tahini.
Alternativ
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Zucchinisallad med ostronskivling
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan