Zucchinisallad med ostronskivling

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Zucchinisallad med ostronskivling

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ostronskivling färsk

500.0 

gram

Zucchini

2.0 

styck

Tahinipasta färdig }

3.0 

msk

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Rucolasallat

50.0 

gram

Parmesan till garnering

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Kronenbourg 1664

Ljus medium lager
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 82

Kcal / portion: 239

GBR (GI) / port: 1

Recept: 957 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 293 gram)

Ingredienser

Visa:

Ostronskivling färsk 500.0 gram 16%

Zucchini 2.0 styck 11%

Tahinipasta färdig } 3.0 msk 35%

Smör normalsaltat 3.0 msk 30%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 5%

Rucolasallat 50.0 gram 1%

Parmesan till garnering 2.0 msk 5%

Salt och peppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Dela svampen, grovskär om den är större. Skiva zucchinin på längden med osthyvel. Riv parmesanost.
  2. Hetta upp en torr stekpanna och stek svampen torr tills all vätska dunstat.
  3. Smält smör med tahini. Slå den över svampen.
  4. Vänd ner zucchinin i svamppannan. Låt steka någon minut.
  5. Lägg sallad på fat och toppa med svampzucchini. Pressa över citronjuice. Salta och peppra. Strö över parmesan.

Kockens kommentar

Tahini är en oljerik sesampasta från Mellanöstern. Tahini kan man ibland hitta i svenska butiker. Smaken varierar mellan olika sorter. Pastan måste spädas med lite vatten och smaksätts gärna med citron och vitlök. Man kan också göra egen tahini.

Alternativ

Hemlagad tahini

Fler recept inom Matiga grönsallader

Liknande recept som Zucchinisallad med ostronskivling