Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 285

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1142 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 8%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Abborrfilé 4.0 styck 26%
Kräftstjärtar kokta 200.0 gram 12%
Äggula 2.0 styck 9%
Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%
Kajennpepparpulver 2.0 krm 0%
Salt 2.0 krm 0%
Vispgrädde 0.5 dl 16%
Smör till stekning 2.0 msk 17%
Knäckebröd 4.0 skivor 19%
Babyspenat 50.0 gram 1%
Dill 4.0 kvistar 1%
Citron juice+fruktkött 4.0 klyftor 2%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Lägg i en mixer kräftstjärtar, äggula, rosmarin, kajennpeppar och salt. Mixa hastigt. Häll på grädde och mixa tills grädden blandats ut i smeten.
- Halvera abborfiléerna. Lägg en klick mix på filén. Lägg på den andra halvan.
- Hetta upp smör i stekpanna. Stek filéerna på medelhög värme ett par tre minuter på var sida.
- Lägg upp spenatblad på brödskivorna. Lägg på filéerna. Garnera med citron och dill.
Fler recept inom Fisksmörgåsar
Liknande recept som Kräftfylld abborre på knäckebröd
-
Laxbruschetta med äggröra
Tid: 17 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxsmörgås med kapris
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad limelax på hårt tunnbröd
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Friterad fisksmörgås med remouladsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Strömmingsböckling på macka
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Brynta torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Friterade torskkinder
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Halvbaguette med ägg och sardin
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan