Kräftfylld abborre på knäckebröd

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kräftfylld abborre på knäckebröd

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Abborrfilé

4.0 

styck

Kräftstjärtar kokta

200.0 

gram

Äggula

2.0 

styck

Rosmarin torkad

1.0 

tsk

Kajennpepparpulver

2.0 

krm

Salt

2.0 

krm

Vispgrädde

0.5 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Knäckebröd

4.0 

skivor

Babyspenat

50.0 

gram

Dill

4.0 

kvistar

Citron juice+fruktkött

4.0 

klyftor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château Coucheroy

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 119 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 285

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1142 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 8%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 183 gram)

Ingredienser

Visa:

Abborrfilé 4.0 styck 26%

Kräftstjärtar kokta 200.0 gram 12%

Äggula 2.0 styck 9%

Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%

Kajennpepparpulver 2.0 krm 0%

Salt 2.0 krm 0%

Vispgrädde 0.5 dl 16%

Smör till stekning 2.0 msk 17%

Knäckebröd 4.0 skivor 19%

Babyspenat 50.0 gram 1%

Dill 4.0 kvistar 1%

Citron juice+fruktkött 4.0 klyftor 2%

Tillagning (20 min )

  1. Lägg i en mixer kräftstjärtar, äggula, rosmarin, kajennpeppar och salt. Mixa hastigt. Häll på grädde och mixa tills grädden blandats ut i smeten.
  2. Halvera abborfiléerna. Lägg en klick mix på filén. Lägg på den andra halvan.
  3. Hetta upp smör i stekpanna. Stek filéerna på medelhög värme ett par tre minuter på var sida.
  4. Lägg upp spenatblad på brödskivorna. Lägg på filéerna. Garnera med citron och dill.

Fler recept inom Fisksmörgåsar

Liknande recept som Kräftfylld abborre på knäckebröd