Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 821

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3286 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 16%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lax rökt 250.0 gram 13%
Gelatinblad 7.0 styck 1%
Creme fraiche 4.0 dl 39%
Philadelphia naturell } 500.0 gram 36%
Färskpotatis kokt 500.0 gram 11%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Dill finhackad 2.0 msk 0%
Kockskolan:
Om terrin > Äts ej
Skapat av: Merpotatis.nu
Kock: Fredrik Eriksson *
Tillagning (30 min + 8 tim )
- Tvätta, borsta potatis. Lättkoka potatisen och låt svalna. Grovtärna potatisen. Finhacka gräslök och dill.
- Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Värm hälfen av creme fraichen till strax under kokpunkten. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i den varma crčme fraichen.
- Blanda resten av crčme fraichen med philadelphiaost, potatis, gräslök och dill. Rör ner den varma crčme fraichen med lite salt och peppar.
- Klä en aluminiumform med plastfilm. Lägg i röran och jämna till, slå formen hårt i bänken och vik igen plasten.
- Ställ in i kylskåpet över natt. Ännu bättre blir den om den får stå några dagar i kylskåpet.
Kockens kommentar
Servera som lätt måltid, drinktilltugg, förrätt eller som rätt på buffén. Som förrätt eller buffé halveras portionsmängden. Gravad lax, rökt fisk eller kalla charkuterier fungerar som alternativ till den rökta laxen. Du kan även blanda i ansjovis eller rökt lax i själva terrinen för att variera smakerna. Receptet tillagat av mästerkocken och krögaren Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus.Fler recept inom Grillad och rökt fisk
Liknande recept som Rökt lax med potatisterrin
-
Brasgädda i kapprock ā la Bengt
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad regnbågslax i kapprock (foliepaket)
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostad fänkålslax, getostdipp och torkade oliver
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Grillad sik med citron och rosmarin, serverad med vitlöks- och kaprismajonnäs
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad gravad lax
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad strömmingssotare med aromsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade fiskbullar
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad havsruda
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad rödspätta i kapprock (aluminiumfolie)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad kryddfylld forell med grillade rotfrukter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan