Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 778

GBR (GI) / port: 16
Recept: 3112 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 8%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingbröst med skinn 4.0 styck 38%
Aprikossylt 1.0 dl 7%
Sojasås japansk 0.5 dl 1%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Olivolja 1.0 dl 24%
Salt 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Couscous 3.0 dl 28%
Rucolasallat 100.0 gram 1%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Blanda i en bunke sylt, soja, sambal, salt och olivolja. Lägg i kycklingen.
- Tillaga couscous enligt anvisning på förpackning. Låt svalna. Pressa över citron och salta lätt. Blanda med rucola.
- Hetta upp en stekpanna på låg temperatur. Lägg i kycklingen, spar marinaden. Stek kycklingen 5 minuter på var sida.
- Häll marinaden över kycklingen. Låt småkoka i 5 minuter.
- Lägg rucolasalladen på ett fat. Skiva kycklingbrösten och lägg på. Slå på marinaden från pannan.
Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Aprikoskyckling med couscous
-
Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Limekyckling med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling Rydberg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Majskycklingbröst med dillkräm
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan