Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 568

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 7%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Räkor med skal 1.2 kilo 28%
Ägg 4.0 styck 11%
Avokado 1.0 styck 9%
Rädisa 10.0 styck 1%
Myntablad 20.0 styck 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 0.5 dl 17%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 30%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka ägg i cirka 6 minuter. Låt svalna. Skala. Skär i bitar.
- Skala räkor. Ansa och halvera rädisor. Skala och halvera avokado. Skiva.
- Varva räkor, ägg, avokado, rädisor och myntablad på ett fat. Pressa citronjuice över. Salta lätt och dra några varv med pepparkvarnen. Ringla över olivolja.
Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur
Liknande recept som Somrig räksallad
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sallad Nicoise med tonfisk
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxsallad med räkor och apelsinkesella
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Stationshusets räksallad
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Senapspotatissallad med gravad lax
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Tonfisksallad med bacon och färskpotatis
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med tonfisk och ajvaryoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Räksallad med mjukkokt ägg och vit balsamdressing
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Regnbågssallad med regnbågslax
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan