Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor med skal

1.2 

kilo

Ägg

4.0 

styck

Avokado

1.0 

styck

Rädisa

10.0 

styck

Myntablad

20.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rotari Brut Riserva

Mousserande torrt vitt vin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 568

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2273 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 7%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 339 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor med skal 1.2 kilo 28%

Ägg 4.0 styck 11%

Avokado 1.0 styck 9%

Rädisa 10.0 styck 1%

Myntablad 20.0 styck 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Olivolja 0.5 dl 17%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 30%

Tillagning (20 min )

  1. Koka ägg i cirka 6 minuter. Låt svalna. Skala. Skär i bitar.
  2. Skala räkor. Ansa och halvera rädisor. Skala och halvera avokado. Skiva.
  3. Varva räkor, ägg, avokado, rädisor och myntablad på ett fat. Pressa citronjuice över. Salta lätt och dra några varv med pepparkvarnen. Ringla över olivolja.

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Somrig räksallad