Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 124

GBR (GI) / port: 2
Recept: 988 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Pajdeg:
Grahamsmjöl 2.5 dl 50%
el. vetemjöl 0%
Margarin fast 50.0 gram 36%
Kvarg 1% fett 1.0 dl 7%
Fyllning:
Rabarber fryst 400.0 gram 5%
Tillbehör:
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Canderel
Tillagning (1 tim 45 min )
- Pajdeg: Knåda ihop alla ingredienser i en bunke, eller använd matberedare med kniv. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min.
- Sätt ugnen på 175ºC.
Kavla ut degen tunt och kläd en pajform.
Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 min. - Skölj och ansa rabarbern. Dela i bitar.
Fyll pajskalet med rabarber och strö över lite Canderel sötingsmedel (eller socker).
Grädda i ugn 30-40 min.
Kockens kommentar
Canderel kan ersättas med samma volym socker. Rabarbern kan bytas ut mot andra frukter och bär.
SOCKERFRI EFTERRÄTT
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Sockerfri rabarberpaj
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan