Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 691

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2762 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 9%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 34%
Ingefära färsk 5.0 cm 1%
Chilifrukt röd 2.0 styck 1%
Vispgrädde 2.0 dl 26%
Söt/sweet chilisås 0.5 dl 4%
Salt 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 32%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
Sätt ugnen på 200ºC.
Koka ris enligt anvisning på förpackning.
Förbered sallad.Skala och finhacka ingefära. Kärna ur och finhacka chili, blanda med ingefäran.
Fördela hacket på kycklingfiléerna och lägg på ugnssäkert fat.
Blanda grädde med chilisås och häll runt kycklingen. Salta och kör i ugn ca 15 min.
Servera med ris och sallad till.
Fler recept inom Fågelrätter
Liknande recept som Chili- och ingefärskyckling
-
Sötsur dillkyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kyckling med rabarber- och stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chicken in lime med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken-chorizo pyttipanna
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingdelar i panna
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Ihre
-
Chorizo- och chèvrekyckling
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklingfilé i baconpaket
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmafylld kyckling med ägg och sparris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Aprikosmarinerad kyckling med couscous
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan