Chili- och ingefärskyckling

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chili- och ingefärskyckling

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Ingefära färsk

5.0 

cm

Chilifrukt röd

2.0 

styck

Vispgrädde

2.0 

dl

Söt/sweet chilisås

0.5 

dl

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Grönsallad

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chenin Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 691

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2762 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 9%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 358 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 34%

Ingefära färsk 5.0 cm 1%

Chilifrukt röd 2.0 styck 1%

Vispgrädde 2.0 dl 26%

Söt/sweet chilisås 0.5 dl 4%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 32%

Grönsallad 200.0 gram 1%

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.

  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
    Förbered sallad.

     

  3. Skala och finhacka ingefära. Kärna ur och finhacka chili, blanda med ingefäran.

    Fördela hacket på kycklingfiléerna och lägg på ugnssäkert fat.

     

  4. Blanda grädde med chilisås och häll runt kycklingen. Salta och kör i ugn ca 15 min.

  5. Servera med ris och sallad till.

Fler recept inom Fågelrätter

Liknande recept som Chili- och ingefärskyckling