Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Rosmarin färsk

4.0 

kvistar

Timjan färsk

0.5 

kruka

Olivolja

3.0 

msk

Vispgrädde

1.0 

dl

Svart vinbärslikör

1.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

el. potatis

 

 

Grönsallad

200.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 725

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2898 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 9%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 338 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 33%

Rosmarin färsk 4.0 kvistar 0%

Timjan färsk 0.5 kruka 0%

Olivolja 3.0 msk 12%

Vispgrädde 1.0 dl 12%

Svart vinbärslikör 1.0 dl 11%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 31%

el. potatis 0%

Grönsallad 200.0 gram 1%

Tillagning (40 min )

  1. Koka potatis eller ris.
    Förbered sallad.

  2. Grovhacka rosmarin och timjan.
    Salta och peppra kycklingen.

     

  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna.
    Lägg i örterna och kycklingen. Fräs utan att bränna cirka 3 minuter på var sida.

  4. Slå på vinbärslikör och grädde.
    Sänk värmen. Låt småputtra i ca 10 min.

     

  5. Lyft ur kycklingen och sila såsen.
    Lägg tillbaka kycklingen i såsen.


  6. Servera med sallad, potatis eller ris.

Kockens kommentar

Istället för svartvinbärslikör kan halva mängden svartvinbärsgelé användas som smaksättning i såsen. 

Fler recept inom Fågelrätter

Liknande recept som Vinbärskyckling