Vinbärskyckling med ris

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vinbärskyckling med ris

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Rosmarin färsk

4.0 

kvistar

Timjan färsk

0.5 

kruka

Olivolja

3.0 

msk

Vispgrädde

1.0 

dl

Svart vinbärslikör

1.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

el. potatis

 

 

Grönsallad

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Troppo Zeta Merlot Cabernet

Smakrikt rött vin
Pris: 64 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 725

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2898 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 8%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 407 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 33%

Rosmarin färsk 4.0 kvistar 0%

Timjan färsk 0.5 kruka 0%

Olivolja 3.0 msk 12%

Vispgrädde 1.0 dl 12%

Svart vinbärslikör 1.0 dl 11%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 31%

el. potatis 0%

Grönsallad 200.0 gram 1%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Koka potatis eller ris. Förbered sallad.
  2. Hacka rosmarin och timjan. Salta och peppra kycklingfiléerna.
  3. Hetta upp olivolja i stekpanna. Lägg i örterna och kycklingen. Stek utan att bränna cirka 3 minuter på var sida.
  4. Slå på vinbärslikör och grädde. Sänk värmen. Låt småputtra i cirka 10 minuter.
  5. Lyft ur kycklingen och sila såsen. Lägg ner kycklingen i såsen. Servera sallad potatis eller ris.

Kockens kommentar

Istället för svartvinbärslikör kan halva mängden svartvinbärsgelé användas som smaksättning i såsen.

Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna

Liknande recept som Vinbärskyckling med ris