Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 725

GBR (GI) / port: 15
Recept: 2898 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 33%
Rosmarin färsk 4.0 kvistar 0%
Timjan färsk 0.5 kruka 0%
Olivolja 3.0 msk 12%
Vispgrädde 1.0 dl 12%
Svart vinbärslikör 1.0 dl 11%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 31%
el. potatis 0%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Koka potatis eller ris. Förbered sallad.
- Hacka rosmarin och timjan. Salta och peppra kycklingfiléerna.
- Hetta upp olivolja i stekpanna. Lägg i örterna och kycklingen. Stek utan att bränna cirka 3 minuter på var sida.
- Slå på vinbärslikör och grädde. Sänk värmen. Låt småputtra i cirka 10 minuter.
- Lyft ur kycklingen och sila såsen. Lägg ner kycklingen i såsen. Servera sallad potatis eller ris.
Kockens kommentar
Istället för svartvinbärslikör kan halva mängden svartvinbärsgelé användas som smaksättning i såsen.Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna
Liknande recept som Vinbärskyckling med ris
-
Supręmes de volaille ā brun, såterad/stekt kycklingfilé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Limekyckling med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dubbelpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kyckling Rydberg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ört- och svartpepparkryddad kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Kryddig kyckling med kakao- och apelsinsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Mandarinkyckling på avokadobädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Majskycklingbröst med dillkräm
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan