Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 448

Kcal / portion: 1140

GBR (GI) / port: 18
Recept: 2279 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 30%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Mörk choklad 70-85% 300.0 gram 75%
Havredryck berikad 0.8 dl 1%
Kaffepulver 1.0 msk 1%
Sötmandel hackad 0.5 dl 7%
Hasselnötter hackade 0.5 dl 7%
Pekannötter hackad 0.5 dl 5%
Chilifrukt röd hackad 1.0 msk 1%
Aprikoser torkad hackad 0.5 dl 3%
Smörpapper Äts ej
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Så tempereras choklad > Äts ej
Vattenbadskastrull > Äts ej
Värma i vattenbad > Äts ej
Tillagning (20 min + 2 tim )
- Lägg smörpapper i en större form med låg kant.
- Grovhacka nötter och aprikoser. Finhacka chili.
- Koka upp vatten till vattenbad. Ställ en rostfri bunke, mindre kastrull eller djup tallrik i kastrullen. Stäng av värmen när vattnet kokat upp.
- Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i. Rör om noga medan chokladen smälter. Akta så att vatten inte kommer i bunken. Ta ur bunken när chokladen smält.
- Rör ner havredryck, nötter, kaffepulver, chili och aprikoser.Blanda ordentligt.
- Häll ut i formen. Ställ i kyl i minst två timmar.
- Bryt bitar före servering.
Kockens kommentar
Havredryck kallas oftast felaktigt för havremjölk, men innehåller inte mjölk, utan består av havre, vatten och olja. Mörk choklad bidrar med enkelomättade fetter och antioxidanter. Choklad måste värmas försiktigt, läs mer > Så smälts choklad.
Fler recept inom Choklad och nougat
Liknande recept som Kaffebiten med chili
-
Smälta choklad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Temperera choklad, IMP-metoden och tablering
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyr
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessert
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gianduja, hemlagad mjuk chokladnougat
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Wienernougat, klassisk julgodis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ischoklad med russin och rispuffar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ischoklad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Radiokaka, källarkaka, Kalter Hund - ischokladkaka
Tid: 30 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Nötbomber
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina