Wienernougat, klassisk julgodis

Foto: Camilla S Diago

Wienernougat, klassisk julgodis

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 25

Mandelspån

100.0 

gram

Mörk choklad 45-59%

150.0 

gram

Baknougat }

250.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om chokladnougat >

 

 

Om nougat >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 561

Kcal / portion: 112

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2806 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 37%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 20 gram)

Ingredienser

Visa:

Mandelspån 100.0 gram 22%

Mörk choklad 45-59% 150.0 gram 29%

Baknougat } 250.0 gram 50%

 

Kockskolan:

Om chokladnougat > Äts ej

Om nougat > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på Camilla under bilden.

  1. Rosta mandeln i en torr stekpanna på medel värme tills den fått lite färg. Vänd och skaka om ofta så inte mandeln bränns vid. Ta av från värmen.
  2. Klä en form på cirka 15×20 centimeter med bakplåtspapper.
  3. Dela chokladen i bitar och smält den försiktigt eller i vattenbad. Dela nougaten i  mindre bitar och smält den i chokladen. Tillsätt mandeln.
  4. Häll över i formen och låt svalna. Ställ i kylskåp för att stelna.
  5. Skär upp i tärningar eller skivor. Förvaras i kylskåp.

Kockens kommentar

Weinernougat är en "chokladnougat". Det finns även kolaliknande vit (fransk) nougat och hård nougat som är detsamma som knäck med inblandning av mandel eller nötter. Läs mer > Om nougat.

Fler recept inom Choklad och nougat

Liknande recept som Wienernougat, klassisk julgodis