Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 561
 
    
                Kcal / portion: 112
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 2806 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 37%
Kolhydrater: 48%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mandelspån 100.0 gram 22%
Mörk choklad 45-59% 150.0 gram 29%
Baknougat } 250.0 gram 50%
Kockskolan:
Om chokladnougat > Äts ej
Om nougat > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på Camilla under bilden.
- Rosta mandeln i en torr stekpanna på medel värme tills den fått lite färg. Vänd och skaka om ofta så inte mandeln bränns vid. Ta av från värmen.
- Klä en form på cirka 15×20 centimeter med bakplåtspapper.
- Dela chokladen i bitar och smält den försiktigt eller i vattenbad. Dela nougaten i  mindre bitar och smält den i chokladen. Tillsätt mandeln.
- Häll över i formen och låt svalna. Ställ i kylskåp för att stelna.
- Skär upp i tärningar eller skivor. Förvaras i kylskåp.
Kockens kommentar
Weinernougat är en "chokladnougat". Det finns även kolaliknande vit (fransk) nougat och hård nougat som är detsamma som knäck med inblandning av mandel eller nötter. Läs mer > Om nougat.Fler recept inom Choklad och nougat
Liknande recept som Wienernougat, klassisk julgodis
- 
                
                    Smälta chokladTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Temperera choklad, IMP-metoden och tableringTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyrTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessertSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gianduja, hemlagad mjuk chokladnougatTid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Wienernougat, klassisk julgodisTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ischoklad med russin och rispuffarTid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    IschokladTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    Radiokaka, källarkaka, Kalter Hund - ischokladkakaTid: 30 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    NötbomberTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              