Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 561

Kcal / portion: 112

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2806 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 37%
Kolhydrater: 48%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mandelspån 100.0 gram 22%
Mörk choklad 45-59% 150.0 gram 29%
Baknougat } 250.0 gram 50%
Kockskolan:
Om chokladnougat > Äts ej
Om nougat > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på Camilla under bilden.
- Rosta mandeln i en torr stekpanna på medel värme tills den fått lite färg. Vänd och skaka om ofta så inte mandeln bränns vid. Ta av från värmen.
- Klä en form på cirka 15×20 centimeter med bakplåtspapper.
- Dela chokladen i bitar och smält den försiktigt eller i vattenbad. Dela nougaten i mindre bitar och smält den i chokladen. Tillsätt mandeln.
- Häll över i formen och låt svalna. Ställ i kylskåp för att stelna.
- Skär upp i tärningar eller skivor. Förvaras i kylskåp.
Kockens kommentar
Weinernougat är en "chokladnougat". Det finns även kolaliknande vit (fransk) nougat och hård nougat som är detsamma som knäck med inblandning av mandel eller nötter. Läs mer > Om nougat.Fler recept inom Choklad och nougat
Liknande recept som Wienernougat, klassisk julgodis
-
Smälta choklad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Temperera choklad, IMP-metoden och tablering
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyr
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessert
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gianduja, hemlagad mjuk chokladnougat
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Wienernougat, klassisk julgodis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ischoklad med russin och rispuffar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ischoklad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Radiokaka, källarkaka, Kalter Hund - ischokladkaka
Tid: 30 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Nötbomber
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina