 
  
              
  
    
              Foto:
Baknougat
(baknougat)
                 chocolate nougat for baking
                chocolate nougat for baking
              
                 nougate au chocolat pour la cuisson
                nougate au chocolat pour la cuisson
              
                 torrone al cioccolato per la cottura
                torrone al cioccolato per la cottura
              
                 Nougat zum backen
                Nougat zum backen
              
                 turrón de chocolate para hornear
                turrón de chocolate para hornear
              
Baknougat är "chokladnougat" (se dito) av lite enklare slag, det vill säga choklad/kakao blandat med socker, finmald mandel eller nötter, avsedd att användas som fyllning eller dekoration av bakverk och andra godsaker. "Nougat" kan också vara kolaliknande (läs mer > Nougat), eller hård som knäck innehållande mandel eller nötter (läs mer > Knäck och kolakonfektyr). Definitionen på nougat är att mandel eller nötter ingår (lat. nucatum = "tillrett av nötter"). Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
- Karaktär: Krämig, chokladkonsistens.
- Smak: Mäktig, smörig, sötaktig smak.
- Alternativ vara: Fin chokladnougat.
- Jämförpris: Mycket högt, runt 150 kr/kilo, men betydligt lägre än fin chokladnougat (se dito). Läs mer > Högt och lågt jämförpris.
- Förvaring: Torrt och svalt i sluten förpackning. Mycket lång hållbarhet.
Ingredienser: Socker, (hassel-)nötter (~1/3-del), vegetabiliskt fett (palkärneolja), vasslepulver (mjölk), kakaomassa, kakaosmör, emulgeringsmedel (E322, E492), (vanilj-)arom.
Näring: Fetthalt cirka 35% (varav mättat ~15%), kolhydrater (socker) ~50%. Protein och vatten vardera 5-10%.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2020-06
Läs mer
Recept med Baknougat
Det finns 2 recept med Baknougat
- 
                
                    Prinzregententorte, bayersk kronprinstårtaSvarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Wienernougat, klassisk julgodisTid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 Skriv ut vara
                  Skriv ut vara
                