Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 550

Kcal / portion: 366

GBR (GI) / port: 2
Recept: 7316 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 46%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Mörk choklad 400.0 gram 29%
Sojadryck/sojamjölk 1.5 dl 1%
Nötter 1.3 liter 70%
Kock: Carina
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Smält choklad tillsammans med sojadryck i en kastrull på låg värme. Chokladen får inte koka. Rör till en slät kräm.
- Grovhacka nötter i en matberedare. Häll över i en stor bunke.
- Häll chokladen på nötterna och blanda väl.
- Häll blandningen i en bakplåtspappersklädd ugnsform. Ställ in i kylen och låt stelna.
- Skär i bitar.
Fler recept inom Choklad och nougat
Liknande recept som Nötbomber
-
Smälta choklad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Temperera choklad, IMP-metoden och tablering
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyr
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessert
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gianduja, hemlagad mjuk chokladnougat
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Wienernougat, klassisk julgodis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ischoklad med russin och rispuffar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ischoklad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Radiokaka, källarkaka, Kalter Hund - ischokladkaka
Tid: 30 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Nötbomber
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina