Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 666

Kcal / portion: 666

GBR (GI) / port: 10
Recept: 2666 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 55%
Kolhydrater: 39%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mörk choklad 250.0 gram 50%
Kokosfett rent 150.0 gram 50%
Små aluminiumformar > Äts ej
Smaksättningsalternativ:
Rom? 0%
el. konjak 0%
Apelsinskal 0%
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Vattenbadskastrull > Äts ej
Värma i vattenbad > Äts ej
Chokladens karaktär > Äts ej
Om choklad > Äts ej
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Smält kokosfett. Häll över i en bunke och låt det svalna.
- Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en skål.
- Koka upp vatten i en kastrull och sätt skålen med chokladen i vattenbadet. Låt chokladen smälta under omrörning.
- Häll chokladen i bunken med kokosfettet och blanda. Tillsätt eventuell smaksättare.
- Ställ ut ischokladformar på en bricka. Fyll formarna med chokladsmeten och låt dem stå kallt så att chokladen stelnar.
- Förvara i burk med lock i kylen. De smälter lätt i rumstemperatur.
Kockens kommentar
Smaksätt ischokladen enligt eget tycke. Ischoklad ingenting med is att göra, utan anspelar på att chokladen smälter väldigt lätt tack vare kokosfettet. Ibland tillsätts glukos eller mentol vilket ger en kylande känsla i munnen. Ischoklad är populärt som julgodis. Läs mer om temperering av choklad > Så smälts choklad.Alternativ
Fler recept inom Choklad och nougat
Liknande recept som Ischoklad
-
Smälta choklad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Temperera choklad, IMP-metoden och tablering
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyr
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessert
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gianduja, hemlagad mjuk chokladnougat
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Wienernougat, klassisk julgodis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ischoklad med russin och rispuffar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ischoklad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Radiokaka, källarkaka, Kalter Hund - ischokladkaka
Tid: 30 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Nötbomber
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina