Ischoklad med russin och rispuffar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ischoklad med russin och rispuffar

Lägg till ingredienser

Antal: 30

Kokosfett rent

100.0 

gram

Mörk choklad

200.0 

gram

Russin

0.5 

dl

Rispuffar, rice krispies

1.0 

dl

Ischokladformar

30.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om choklad >

 

 

Chokladens karaktär >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 614

Kcal / portion: 69

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2056 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 47%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 11 gram)

Ingredienser

Visa:

Kokosfett rent 100.0 gram 43%

Mörk choklad 200.0 gram 52%

Russin 0.5 dl 5%

Rispuffar, rice krispies 1.0 dl 3%

Ischokladformar 30.0 styck Äts ej

 

Kockskolan:

Om choklad > Äts ej

Chokladens karaktär > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Lägg kokosfett och choklad i en bunke som sedan sätts i en kastrull med kokande vatten.
  2. Rör till homogen massa. Ta av från värmen.
  3. Rör i russin och ris. Fyll i formar.

Kockens kommentar

Blandas kakaofett med annat fett som mjölkfett, matolja eller kokosfett, blir chokladen mjukare. Ju mer av annat fett desto instabilare. Fenomenet benämns Eutektitum (latin = lättsmält). Läs mer > Chokladens karaktär.

Alternativ

Ischoklad

Radiokaka

Fler recept inom Choklad och nougat

Liknande recept som Ischoklad med russin och rispuffar