Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Ischoklad med russin och rispuffar
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 614
Kcal / portion: 69
GBR (GI) / port: 1
Recept: 2056 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 47%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kokosfett rent 100.0 gram 43%
Mörk choklad 200.0 gram 52%
Russin 0.5 dl 4%
Rispuffar, rice krispies 1.0 dl 3%
Ischokladformar 30.0 styck Äts ej
Kockskolan:
Om choklad > Äts ej
Chokladens karaktär > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Lägg kokosfett och choklad i en bunke som sedan sätts i en kastrull med kokande vatten.
- Rör till homogen massa. Ta av från värmen.
- Rör i russin och ris. Fyll i formar.
Kockens kommentar
Blandas kakaofett med annat fett som mjölkfett, matolja eller kokosfett, blir chokladen mjukare. Ju mer av annat fett desto instabilare. Fenomenet benämns Eutektitum (latin = lättsmält). Läs mer > Chokladens karaktär.
Alternativ
Fler recept inom Choklad och nougat
Liknande recept som Ischoklad med russin och rispuffar
-
Smälta choklad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Temperera choklad, IMP-metoden och tablering
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyr
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessert
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gianduja, hemlagad mjuk chokladnougat
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Wienernougat, klassisk julgodis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ischoklad med russin och rispuffar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ischoklad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Radiokaka, källarkaka, Kalter Hund - ischokladkaka
Tid: 30 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Nötbomber
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina