Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 341
 
    
                Kcal / portion: 876
 
    
                GBR (GI) / port: 6
Recept: 1752 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 24%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vispgrädde 1.5 dl 31%
Standardmjölk (röd) 1.5 dl 5%
Äggula 4.0 styck 12%
Strösocker 2.0 msk 6%
Mörk choklad <70% 150.0 gram 46%
Kockskolan:
Så tempereras choklad > Äts ej
Ganache, chokladkräm > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "Al Brandy" under bilden ovan.
- Hacka choklad och lägg i en skål. Dela gulor från vitan.
- Värm upp grädde och mjölk lite lagom utan att det kokar. Ta av från värmen.
- Rör samman äggulor med socker i en skål (skall ej vispas pösigt).
- Häll på gräddmjölken först lite under omrörning, sedan resten.
- Häll smeten i rengjord kastrull. Värm upp till 82°C under omrörning.
- Kräm: Häll detta över chokladen och låt stå i 5 minuter utan att röra om.
- Rör om ordentligt till en jämn smet. En stavmixer kan användas, men undvik att mixa in luft.
- Nu är chokladkrämen klar att användas till tårtor eller dessert.
Kockens kommentar
Detta är en variant av ganache som endast består av choklad och grädde (läs mer > Om ganache). När choklad blandas på detta vis "temperaras" chokladen, vilket medför att smält choklad åter blir blank och fast när den kallnat. Läs mer > Så tempereras choklad.
Alternativ
Fler recept inom Choklad och nougat
Liknande recept som Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessert
- 
                
                    Smälta chokladTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Temperera choklad, IMP-metoden och tableringTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyrTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessertSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gianduja, hemlagad mjuk chokladnougatTid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Wienernougat, klassisk julgodisTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ischoklad med russin och rispuffarTid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    IschokladTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    Radiokaka, källarkaka, Kalter Hund - ischokladkakaTid: 30 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    NötbomberTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              