Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessert

Foto: Film: Al Brandy, chocolate crémeaux

Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessert

Lägg till ingredienser

Sats: 2

Vispgrädde

1.5 

dl

Standardmjölk (röd)

1.5 

dl

Äggula

4.0 

styck

Strösocker

2.0 

msk

Mörk choklad <70%

150.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så tempereras choklad >

 

 

Ganache, chokladkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 341

Kcal / portion: 876

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1752 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 24%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 257 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 1.5 dl 31%

Standardmjölk (röd) 1.5 dl 5%

Äggula 4.0 styck 12%

Strösocker 2.0 msk 6%

Mörk choklad <70% 150.0 gram 46%

 

Kockskolan:

Så tempereras choklad > Äts ej

Ganache, chokladkräm > Äts ej

Tillagning

Se film, klicka på "Al Brandy" under bilden ovan.

  1. Hacka choklad och lägg i en skål. Dela gulor från vitan. 
  2. Värm upp grädde och mjölk lite lagom utan att det kokar. Ta av från värmen.
  3. Rör samman äggulor med socker i en skål (skall ej vispas pösigt).
  4. Häll på gräddmjölken först lite under omrörning, sedan resten.
  5. Häll smeten i rengjord kastrull. Värm upp till 82°C under omrörning.
  6. Kräm: Häll detta över chokladen och låt stå i 5 minuter utan att röra om.
  7. Rör om ordentligt till en jämn smet. En stavmixer kan användas, men undvik att mixa in luft.
  8. Nu är chokladkrämen klar att användas till tårtor eller dessert.

Kockens kommentar

Detta är en variant av ganache som endast består av choklad och grädde (läs mer > Om ganache). När choklad blandas på detta vis "temperaras" chokladen, vilket medför att smält choklad åter blir blank och fast när den kallnat. Läs mer > Så tempereras choklad.    

Alternativ

Ganache chokladkräm

Fler recept inom Choklad och nougat

Liknande recept som Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessert