Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 365

Kcal / portion: 967

GBR (GI) / port: 19
Recept: 967 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 16%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 13%
Ingredienser
Fikon torkade 100.0 gram 31%
Aprikoser torkade 100.0 gram 25%
Hasselnötskärnor 1.0 dl 34%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 2 tim )
- Lägg ingredienserna i en bunke med vatten.
Låt stå i 2 timmar. - Häll bort vattnet.
Mixa blandningen i en matberedare till jämn massa. Rulla till små bollar.
Kockens kommentar
Tillval: Riv lite apelsinskal och lägg i matberedaren.
Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter
Liknande recept som Fikon- och aprikosbollar med nötkross
-
Påskig citronkaka
Tid: 35 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rabarbertarte
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Påsktårta med mintsmak
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Äggtoddy till gottegrisar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Cat Bar
-
Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Tid: 45 min (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Konfektmarmelad
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm