Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Mexikansk bönsalsa
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 101
Kcal / portion: 609
GBR (GI) / port: 19
Recept: 609 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Svarta bönor konserv 400.0 gram 73%
Salladslök 3.0 styck 3%
Paprika röd 0.5 styck 3%
Jalapeno grön inlagd 1.0 msk 0%
Koriander färsk 0.5 kruka 0%
Oregano torkad 0.5 tsk 0%
Olivolja 1.0 msk 19%
Lime färskpressad 1.0 styck 2%
Kockskolan:
Om sallader > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skölj bönorna och låt dem torka.
- Ansa lök, paprika och jalapeno. Finhacka detta och korianderbladen.
- Blanda ingredienser i en skål. Pressa över limejuice och häll på olja.
Kockens kommentar
Rätten passar bra som kryddstarkt tillbehör till kötträtter, eller som fyllning i tacoskal.
Förbered gärna rätten i förväg och ställ kallt. Smakar bäst om de får stå och "dra" i en halvtimme eller så.
Fler recept inom Salsasallader ¤
Liknande recept som Mexikansk bönsalsa
-
Tomatsalsa
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mexikansk bönsalsa
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Klassisk svensk mimosasallad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mangosalsa
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Papayasalsa
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Het tomatchilisås (utan socker)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Melonsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rabarber-och stjärnaniskompott till mat
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Papayasalsa med koriander och chili till ostron
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Salsa tomatillo
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan