Hjärtliga våfflor med gravlax (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hjärtliga våfflor med gravlax (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal hjärtan: 10

Våffla färdiggräddad

2.0 

styck

Lax gravad

5.0 

skivor

Rödlök

0.5 

styck

Avokado

1.0 

styck

Creme fraiche

1.0 

dl

Olivolja

2.0 

msk

Oliver svarta avrunna

10.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 191

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1909 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 13%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 80 gram)

Ingredienser

Visa:

Våffla färdiggräddad 2.0 styck 41%

Lax gravad 5.0 skivor 15%

Rödlök 0.5 styck 2%

Avokado 1.0 styck 11%

Creme fraiche 1.0 dl 17%

Olivolja 2.0 msk 12%

Oliver svarta avrunna 10.0 styck 2%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

Våffeljärn > Äts ej

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Tillaga våfflor enligt separat recept (länk nedan). Klassiska våfflor med jäst rekommenderas. Tilläggstid en timme.
  2. Dela våfflorna i hjärtan.
  3. Dela laxen i portionsbitar. Skala och finhacka rödlök. Skala och kärna ur avokado och skär tunna skivor.
  4. Fördela lax, rödlök och avokado på våfflorna. Lägg på en klick crème fraiche. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Garnera med oliver.

Kockens kommentar

Våfflor tillagade med jäst är frasiga även efter att de kallnat, men tar längre tid att tillaga än bakpulvervåfflor. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.

Recept våfflor

Klassiska våfflor med jäst

Klassiska våfflor med bakpulver

Äggvåfflor

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Hjärtliga våfflor med gravlax (plockmat)