Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 191

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1909 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 13%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Våffla färdiggräddad 2.0 styck 41%
Lax gravad 5.0 skivor 15%
Rödlök 0.5 styck 2%
Avokado 1.0 styck 11%
Creme fraiche 1.0 dl 17%
Olivolja 2.0 msk 12%
Oliver svarta avrunna 10.0 styck 2%
Kockskolan:
Så lagas våfflor > Äts ej
Våffeljärn > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Tillaga våfflor enligt separat recept (länk nedan). Klassiska våfflor med jäst rekommenderas. Tilläggstid en timme.
- Dela våfflorna i hjärtan.
- Dela laxen i portionsbitar. Skala och finhacka rödlök. Skala och kärna ur avokado och skär tunna skivor.
- Fördela lax, rödlök och avokado på våfflorna. Lägg på en klick crème fraiche. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Garnera med oliver.
Kockens kommentar
Våfflor tillagade med jäst är frasiga även efter att de kallnat, men tar längre tid att tillaga än bakpulvervåfflor. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.
Recept våfflor
Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Hjärtliga våfflor med gravlax (plockmat)
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan