Kornrisotto med pak choy

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kornrisotto med pak choy

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Korngryn, kärnor

2.0 

dl

Jordärtskocka

400.0 

gram

Portabellasvamp

2.0 

styck

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Olivolja

2.0 

msk

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Pak Choy

400.0 

gram

Vatten

3.0 

dl

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

Parmesan

200.0 

gram

Oliver svarta kärnfria

100.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Comic Strip Verdejo Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 59 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 520

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2078 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 375 gram)

Ingredienser

Visa:

Korngryn, kärnor 2.0 dl 24%

Jordärtskocka 400.0 gram 11%

Portabellasvamp 2.0 styck 1%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 2%

Olivolja 2.0 msk 11%

Smör normalsaltat 1.0 msk 5%

Pak Choy 400.0 gram 4%

Vatten 3.0 dl 0%

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 2%

Parmesan 200.0 gram 35%

Oliver svarta kärnfria 100.0 gram 7%

Salt och peppar 0%

Tillagning (45 min )

  1. Koka korngryn enligt anvisning på förpackning. Häll bort överskottsvatten.
  2. Skala och tärna jordärtskockor. Lägg i kallt vatten. Skär portabello i tärningar. Skala och finhacka vitlök. Häll av vattnet från kockorna, låt rinna av.
  3. Hetta upp olja och smör i en stekkastrull. Lägg i kockor, svamp och vitlök. Fräs någon minut utan att bränna, tills jordärtskockorna mjuknat.
  4. Skär ner pak choy i cm-stora bitar. Blanda ner korngryn och pak choy i kastrullen. Slå på vatten och fond. Låt koka upp.
  5. Riv parmesan och blanda ner i kastrullen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med oliver.

Fler recept inom Matiga grönsallader

Liknande recept som Kornrisotto med pak choy