Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 520

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2078 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Korngryn, kärnor 2.0 dl 24%
Jordärtskocka 400.0 gram 11%
Portabellasvamp 2.0 styck 1%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 2%
Olivolja 2.0 msk 11%
Smör normalsaltat 1.0 msk 5%
Pak Choy 400.0 gram 4%
Vatten 3.0 dl 0%
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 2%
Parmesan 200.0 gram 35%
Oliver svarta kärnfria 100.0 gram 7%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Koka korngryn enligt anvisning på förpackning. Häll bort överskottsvatten.
- Skala och tärna jordärtskockor. Lägg i kallt vatten. Skär portabello i tärningar. Skala och finhacka vitlök. Häll av vattnet från kockorna, låt rinna av.
- Hetta upp olja och smör i en stekkastrull. Lägg i kockor, svamp och vitlök. Fräs någon minut utan att bränna, tills jordärtskockorna mjuknat.
- Skär ner pak choy i cm-stora bitar. Blanda ner korngryn och pak choy i kastrullen. Slå på vatten och fond. Låt koka upp.
- Riv parmesan och blanda ner i kastrullen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med oliver.
Fler recept inom Matiga grönsallader
Liknande recept som Kornrisotto med pak choy
-
Grön quinoasallad med avokado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quorn zahtar med bulgur och hummus
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pernilla
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ingefärsdoftande bulgurwok
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lauritzon
-
Quorngryta med äpple, kokos och kardemumma (vegetarisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ahlm: Kostrådgivarens kokbok
-
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med rädisor, ärtor och ramslök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Maximillian