Belugalinser med grapefrukt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Belugalinser med grapefrukt

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Svarta linser torkade

2.5 

dl

Grapefrukt

2.0 

styck

Rödlök

1.0 

st liten

Rucolasallat

30.0 

gram

Fetaost

200.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rotari Rosé

Mousserat torrt rosévin
Pris: 99 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 498

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1990 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 350 gram)

Ingredienser

Visa:

Svarta linser torkade 2.5 dl 37%

Grapefrukt 2.0 styck 7%

Rödlök 1.0 st liten 3%

Rucolasallat 30.0 gram 0%

Fetaost 200.0 gram 30%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Olivolja 4.0 msk 23%

Salt och peppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackning.
  2. Skala och klyfta grapefrukt. Skala och finhacka rödlök.
  3. Blanda linser med grapefrukt, rödlök och rucola i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  4. Smula ner fårost. Pressa citronjuice över. Ringla olivolja över. Blanda om i bunken med en slev.

Kockens kommentar

Svarta linser kallas ibland för belugalinser för att de liknar belugakaviar. Linserna kokar lätt sönder.

Fler recept inom Matiga grönsallader

Liknande recept som Belugalinser med grapefrukt