Soja- och limemarinerad laxfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Soja- och limemarinerad laxfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé

600.0 

gram

Lime färskpressad

2.0 

styck

Ingefära färsk

3.0 

cm

Tamarisoja }

1.0 

dl

el. annan japansk soja

 

 

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Olivolja

 

 

 

Tillbehör:

 

Nudlar

300.0 

gram

Olivolja

1.0 

msk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så marineras fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve

Torrt druvigt vitt vin
Pris: 94 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 617

GBR (GI) / port: 14

Recept: 2470 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 6%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 396 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 600.0 gram 44%

Lime färskpressad 2.0 styck 1%

Ingefära färsk 3.0 cm 1%

Tamarisoja } 1.0 dl 3%

el. annan japansk soja 0%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Olivolja 0%

 

Tillbehör:

Nudlar 300.0 gram 47%

Olivolja 1.0 msk 5%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så marineras fisk > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Riv skalet från lime i en bunke. Pressa i limesaften. Skala och riv ner ingefäran i bunken. Tillsätt tamari och sambal i bunken.
  3. Fetta in en ugnssäker form med lite olja.
    Skär laxen i portionsbitar och lägg i formen. Slå över marinaden. Sätt in i ugnen i 6-7 minuter.
  4. Koka nudlar ett par minuter, enligt anvisning på förpackning. Häll av vattnet. Salta lätt. Tillsätt lite matolja så klibbar de inte.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Soja- och limemarinerad laxfilé