
Dryckestips
Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve
Torrt druvigt vitt vin
Pris: 94 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 617

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2470 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 600.0 gram 44%
Lime färskpressad 2.0 styck 1%
Ingefära färsk 3.0 cm 1%
Tamarisoja } 1.0 dl 3%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Olivolja 0%
Tillbehör:
Nudlar 300.0 gram 47%
Olivolja 1.0 msk 5%
Salt 0%
Kockskolan:
Så marineras fisk > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Riv skalet från lime i en bunke. Pressa i limesaften. Skala och riv ner ingefäran i bunken. Tillsätt tamari och sambal i bunken.
- Fetta in en ugnssäker form med lite olja.
Skär laxen i portionsbitar och lägg i formen. Slå över marinaden. Sätt in i ugnen i 6-7 minuter. - Koka nudlar ett par minuter, enligt anvisning på förpackning. Häll av vattnet. Salta lätt. Tillsätt lite matolja så klibbar de inte.
Fler recept inom Ugnslagad laxfisk
Liknande recept som Soja- och limemarinerad laxfilé
-
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lax och torsk i potatismos
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Pestofylld röding
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Lax i folie med chorizo och sötpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons laxfrestelse
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnslagad regnbåge (regngbågslax)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfilé i ugn
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ugnslagad sik med tomatfyllning och tomatsalsa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan